fungkur org 69 topics

Segala yang berkaitan dengan pengumuman, informasi terkini, pertanyaan, cadangan, laporan, aktiviti dan yang sewaktu dengannya.
Category
berita terkini mengenai fungkur[dot]org. tiap kali ade perubahan baru, projek baru, isu baru dan yang sewaktu dengannya...
Re: Assalamualaikum
by tOmPeL
2 years 1 month ago
ape2 cadangan dan komen membina untuk fungkur[dot]org. juga tempat untuk repot ape2 bugs yang ade kat site nih..
Meriahkan kembali fungkur...
by Bropian
8 years 5 months ago

Aktiviti 12 topics

Info & laporan aktiviti yang telah dijalankan, gambar gathering, cadangan dan pertanyaan untuk aktiviti Fungkur.Org.
Ingin adakan gathering dengan rakan-rakan forum? Boleh war-warkan di sini.

Komuniti 221 topics

Category

Borak Kosong 68 topics

haa.. kat sini la tempat korang melepaskan gian buat spam. mana2 post yg x berkaitan dengan topic2 di atas, harap dapat pos kat sini. topic2 atas tu kite guna utk kongsi ilmu je. yosh..
hah! pompuan nak tau pasal laki, laki nak tau pasal pompuan. kat sini la tempat bertanya dan mengorek rahsia. yang jantina masih belum dikenalpasti tu, gi lah main jauh2.... huhu..

Isu Semasa 46 topics

kat sini kite bincang pasal pasal hal ehwal dunia kite skang ni. lagi2 pasal berita panas yang kuar kat buletin utama tu. kalu nak citer pasal cuaca, xpe ar, time kaseh je.. huhu..
KORANG X RISAU KE??? H1N1...
by wafazulfa
8 years 8 months ago

Cara Hidup 50 topics

berkongsi tips dan petua cara hidup yang sesuai. juga bole sama2 berbincang mengenai kesihatan dan perkara2 yang sewaktu dengannya.
Re: senyum la selalu
by EvaRieNa De Sauza
8 years 9 months ago

Belajar Bahasa 12 topics

Mari belajar bahasa! x kesah samada bahasa asing seperti bahasa german, jepon, korea dan lain2 lagi mahupon loghat2 negeri di Malaysia. loghat kelantan, terengganu, negeri sembilan, loghat utara. turunkan ilmu bahasa anda di sini!

Teknologi 52 topics

Category

Komputer 37 topics

ape2 permasalahan yang berkaitan ngan komputer. kalu aku x dapat jawab pon, insyaAllah ade user lain yang nak kongsi ilmu sama2. dan bole gak jadi rujukan untuk user lain...

Mobile 11 topics

huh! kat sini bole la bincang2, survey2 pasal henset ni. teknologi henset bukan lah perkara remeh. teknologi henset ni luas die punya bidang sama cam teknologi komputer gak. berkembang pesat dan sentiasa ade apgred setiap hari..
Layari internet&download free( ...
by Balan
9 years 2 months ago

Automotif 4 topics

bab kereta motor ni merangkumi aspek hobi gak ni, tapi aku bukak forum ni bawah forum teknologi. jom kite tuka2 ilmu dalam bidang automotif nih..
Re: SEGAK MENAWAN
by missnuruL
9 years 3 months ago

Webmaster 61 topics

Category

Web Development 35 topics

nak start bukak personal site sendiri, tapi tatau nak mula kat mana? ha, bole la postkan kemusykilan tu kat sini. bole la bicang kaedah ke, coding ke, cara kerja ke..

Hosting 24 topics

jom kite carik hosting yang sesuai dengan penggunaan kite.. mahal x bererti bagus.. murah x bererti cikai...

Forex 2 topics

FOREX (Foreign Exchange) merupakan suatu jenis perdagangan/transaksi yang memperdagangkan mata wang sesuatu negara terhadap mata wang negara lainnya yang melibatkan pasar-pasar wang utama di dunia selama 24 jam secara berkesinambungan (kecuali Sabtu & Ahad). Mari kita bincangkan bersama.

Hasil Kerja Tangan 434 topics

Category

Tutorial 36 topics

Asyik aku je yang kasi tutorial, skang aku nak tengok bakat tutorial dari ahli site la plak. mana tau satu hari nanti aku bole carik waris site nih.. wakakaka!!

Grafik/Foto 26 topics

aku tau sini mesti ramai kaki grafik ni. baik korang pos hasil keje korang kat sini. mana tau satu hari nanti aku kasi upah kat korang soh buatkan grafik. aku bab grafik failed! wakakaka

Sastera 25 topics

hah! kepada mat sajak dan minah puisi, kat sini lah tempat korang nak mempersembahkan kerja2 karya korang tu. sajak nak hentam org pon dibenarkan je.. huhu..

Resipi 347 topics

masa untuk memasak!! koleksi resipi masakan samada dari dalam dan luar negeri, untuk dikongsikan bersama. lihat mana yg memenuhi selera anda!

Moderators: khumaira
Re: Ikan Pekasam Vs Telur
by cik_mawar
8 years 11 months ago

Hiburan 29 topics

Category
borak dan bincang pasal anime ngan manga. link donlot (irc, direct, torrent), cara tips donlot, fansub info, scanlation info, latest anime & manga release, spoiler.. huhu...

Asian Stuff 14 topics

aku ni bole dikatakan kuat jugak layan & donlot JDrama, Kdrama, JMovie, Kmovie, OST dan yang sewaktu dengannya. mungkin korang pon ade gak yang sama minat ni. jom kongsi ilmu mendonlot..

Movie 6 topics

ha.. tempat korang kene lepak sebelum gi wayang atau gi beli cd cetak rompak mahupon mau menorrent. kat sini bole buat ulasan pada movie yg akan ditayangkan dan juga yg telah lama ditayangkan. ulas2 jgn x ulas..

Musik 5 topics

mari kite borak dan bertukar2 info mengenai scene musik kite kat Malaysia nih. x kesah mainstream ke, underground ke, oldskul ke... blasah...
Tips untuk menyanyi
by Zarul Umbrella
8 years 7 months ago

Iklaneka 7 topics

Category
Iklankan perkhidmatan anda di sini secara percuma. Satu post untuk satu syarikat/individu. Tertakluk kepada syarat dan peraturan.
No topics

Promote Site 7 topics

ha.. bubuhla link website korang ataupon website yg korang rasa best dan selalu lepak tuh...
Re: iklankan blog korang sini
by YakinJaya
8 years 9 months ago

Bisnes Internet No topics

mengadap pc ngan online 25 jam sehari? jgn sia2kan kelebihan yang ade tu. byk llubang bole masok nih..
    Total users online: 0 Members and 13 Guests Online
  • Total Messages: 12775
  • Total Sections: 7
  • Today Open: 0
  • Today Total Answer: 0
  • Total Subjects: 871
  • Total Categories: 39
  • Yesterday Open: 0
  • Yesterday Total Answer: 0
  • Total Users: 8874
  • Latest Member: rihat12
Time to create page: 0.455 seconds