BISKUT ALMOND LONDON
BAHAN:
250 gm mentega
1 cawan gula kastor
1 biji telur
1/2 sudu teh esen vanila
3 cawan tepung gandum ..........]
1/2 cawan tepung jagung ........]--AYAK SEMUA
1/2 cawan tepung naik sendiri...]
1 sudu teh emplex(bahan merangupkn biskut)
Badam yang sudah dibakar
Coklat masakan - cairkan cara double boiling.
papercup
CARA:
1. Pukul gula dan mentega hingga kembang.
2. Masukkan telur dan esen vanilla dan kacau/gaul rata.
3. Masukkan semua tepung sedikit demi sedikit dan gaul rata.
4. Ambil adunan sebesar ibu jari dan leperkan.
5. Bubuh badam di tengah - tengah dan buatkan bentuk bujur.
6. Bakar dalam suhu 180 C sehingga masak .
7. Biar sejuk baru celupkan ke dalam coklat cair.masukn dlm papercup
8. Sejukkan dahulu baru disimpan.