×

Notice

The forum is in read only mode.

self replicating web

More
13 years 5 months ago #30116 by Bropian
Replied by Bropian on topic Ruj:self replicating web
joomla lom try lagik....tapi jomlah tu selalu gak...sebelum ni biasa guna xoops PHP
More
13 years 5 months ago #30117 by thoman
Replied by thoman on topic Ruj:self replicating web
so far joomla is the best...tapi tu laa kadang org suka pakai wp ade minat drupal ade suka phpnuke...terpulang tapi worth trying aa joomla .

just give a try...

xoops lagi complicated den raso....hihiiiiiii
More
13 years 5 months ago #30121 by zik
Replied by zik on topic Ruj:self replicating web
joomla for sure best. tp kalau guna joomla kena pandai tweak. tweak design. tweak koding. tweak server. kalau tidak ada la yang berat nanti. joomla kalau lihat dari sepasang mata boleh jadi blog, portal, komersial, dan macam-macam lagi. kena rajin je.

drupal boleh dikatakan tak kurang macam joomla. walaupun skrip beza. org kurang guna mungkin kerna kurang penarikkan dari segi extension. tapi boleh dikatakan ringan dari joomla dan simple.

wp memang best untuk buat blog. sekarang ada yang guna wp untuk buat portal berita. cth, www.themalaysianinsider.com.my/ . pelbagai plugin ada disediakan untuk wp.

aku pernah cuba wp & joomla tp drupal tk sampai 3% install dah rasa malas. hehe. kalau xoops aku boleh samakan dgn drupal.

:whistle:
More
13 years 5 months ago #30124 by mastersuse
Replied by mastersuse on topic Ruj:self replicating web
haha sbnrnya aku ada site sendiri yg direka dari joomla dan wp (untuk blog).. ahaks... :ohmy:

cuba try cari web itu.. search engine tak dpt jumpa, aku off search engine.. ekekeke... belum nak declare lagi kat umum.. muahahah... :lol:
More
13 years 5 months ago #30125 by mastersuse
Replied by mastersuse on topic Ruj:self replicating web
missnuruL tulis:

penah gak bukak..sepatah harem xpaham ekeke..
nway thanks


nurul.. senang je, cari je kat site apa yg kita nak..
then up ke server / localhost melalui ftp.. :P

sebelum tuh edit2 la sket.. pakai dreamweaver / notepad, klu sy lebih suka pakai notepad sbb ringan. lagi best.. muahahha... then save.. up trus.. refresh page.. hehehe ;)

download la ebook dia if xbrapa faham.. ebook ada tunjuk cara nak up suma.. :lol:
More
13 years 5 months ago #30127 by missnuruL
Replied by missnuruL on topic Ruj:self replicating web
kalo step die same je mcm drupal tuh boleh la kot den torai2..
rasenye same je kan step tuh..:)
More
13 years 5 months ago #30128 by sya_zachery
hahahaha..ai tak paham ape sebenarnye korang citer ni..miahahahaha..takpe2..ape pun belajarlah anda sebelum anda dibelajarkan..kuang3..:lol:
Time to create page: 0.097 seconds