×

Notice

The forum is in read only mode.

masalah ni

More
15 years 10 months ago #10209 by mitki_85
Replied by mitki_85 on topic Re:masalah ni
hehe btl tu ien.kat situ mne bleh kan;) klu blh pun mmg tak nak bg.:P
More
15 years 10 months ago #10699 by guydacosta
Replied by guydacosta on topic Re:masalah ni
elo mitki..tak sangka kita ada masalah yang sama...huhuhu... so dtg la mengadu kat guy... guy faham benor masalah org gemuk nie... huhuhu...

apa pun kalu ada makanan tu, share la ngan guy... hehehehe
mesti mitki jadi kurus sebab guy mkn byk...
More
15 years 10 months ago #10841 by fatlee
Replied by fatlee on topic Re:masalah ni
aku ni x amalkan sangat jogging2 ni. aku lebih biasa ngan basikal aku tu. Nak gi bandar aku bawak besikal, nak gi rumah kawan aku naik basikal. pendek kata aku nak gi mane2 pun sume ngan basikal.

aku kalo nak bersenam ni, aku x biasa jalan2 naik basikal kat kawasan perumahan ni. Aku biasanya jalan2 kat bandar/ keliling bandar kuantan (kecik je bandar kuantan ni). Disamping aku jogging, bleh la aku cuci mate skit:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
More
15 years 10 months ago #10846 by mitki_85
Replied by mitki_85 on topic Re:masalah ni
oo fatlee naik basikal je yerk klu nak brsenam?maknanya klu mitki g kuantan nmpak org naik basikal yg tgh ngurat awek2 tu fatlee la yerk?hehe..fatlee mmg ada masalah cam mitki gak ke?atau mmg dah semulajadi kurus..;)
More
15 years 10 months ago #10849 by delang
Replied by delang on topic Re:masalah ni
kalu bersenam tapi cara pemakanan tak berubah,banyak jugak makan tak guna jugak..
camni la petang2 korang kayuh beskal keliling kampung ke taman ke. biar berpeluh skit sapa basah sket baju tuh..
jangan terlalu gemuk, jangan terlalu kurus...
wasatiah...:P
More
15 years 10 months ago #10853 by fatlee
Replied by fatlee on topic Re:masalah ni
mitki_85 wrote:

oo fatlee naik basikal je yerk klu nak brsenam?maknanya klu mitki g kuantan nmpak org naik basikal yg tgh ngurat awek2 tu fatlee la yerk?hehe..fatlee mmg ada masalah cam mitki gak ke?atau mmg dah semulajadi kurus..;)


aku ni bukannye kurus la...aku ni gemuk:evil: :evil: :evil: :evil:
More
15 years 10 months ago #10867 by mitki_85
Replied by mitki_85 on topic Re:masalah ni
btl tu delang.setuju la ckp delang tu.tepuk tangan sikit:P
fatlee org tembam nmpak comel kn???:whistle: :whistle:
More
15 years 10 months ago #10875 by fatlee
Replied by fatlee on topic Re:masalah ni
mitki_85 wrote:

btl tu delang.setuju la ckp delang tu.tepuk tangan sikit:P
fatlee org tembam nmpak comel kn???:whistle: :whistle:



mungkin comel bagi sesetengah org, tapi mungkin x jugak bagi sesetengah org:evil: :evil: :evil:
More
14 years 2 months ago #24372 by khumaira
Replied by khumaira on topic Ruj:masalah ni
Assalamualaikum....hai mitki...ini crita tahun sudah ni.skang ni dh slim dah kut?
atau makin tembam?hehehe....

Umai mkn memg kuat gila2.tp bdan xnaik.petuanya mkn le byk mane pun tp air
masak sejam skali minum satu gelas.klu lupa siap set alarm lg/reminder.

hanya air masak dpt lawaskn/hadamkn makann dgn baik.sblum maknn yg masuk dlm bdan mmbentuk lemak,kandungan air yg byk dlm bdan akan segera lawasknnya.umai bg contoh le.klu kita nk blender/kisar bawang.klu x tambah air skit,dpt ke mesin kisar tu kisar bwg td.silap hrblan berasap blender tu.sama gak mcm bdn kita.

perut nk lawas mknn,tp air xckup.tu yg kita jd letih.sistem hadam kita lemah.bila bdan lemah,kita pun jd malas le nk wat itu dan ini.nk senam xlarat,wat keje skit dh letih,bila letih maka aktiviti dlm kehidupan kita makin slow.itu punca bdan kita tambah naik.

petua kedua jgn amalkn mkn bersulamkn air.ini memg undang bala.krn jika kita
amalkn tabiat ni,perut kita akn kuarkn sejenis rembesan yg akn sbbkn bertambahnya sejenis asid yg beracun dlm sistem hadam.bru dua suap nasi dh minum air.kejap2 minum sambil mkn.buang trus tabiat ni.

petua ketiga,jgn amalkn lpas mkn trus mandi.org2 tua pun ade pesan,doktor pakar pun ade pesan.tp umai lupa le sbbnya.hehehe.klu pas mkn sejam atau 2 jam nk g mandi xpe la.

petua ketiga.sblm masuk tidur(mlm le,bkn siang),minum susu segar.sure esok pg ke tandas kita akn buang semua sisa2 toksin dlm bdan.amik masa gak semua ni.tp
InsyaAllah pasti berhasil.amalkn dlm sebulan je.jauhi mkn byk daging.ia juga
leh sekat pembuluh darah kita.amalkn sayuran lebih xpe.

SELAMAT MENJALANI KEHIDUPAN YG TERANCANG...


Attachments:
More
14 years 2 months ago #24378 by mitki_85
Replied by mitki_85 on topic Ruj:masalah ni
waalaikumussalam umai..ni cte dh lama la..dh 2thn lps kot..hehe..tp xpe la ok je kn..

terima kasih la umai sbb bg petua ni kat mitki..mitki kn sbnrnya mmg ske smbil mkn smbil mnum air..mcm dh jd tabiat plak..hehe..

tp mitki xsuka minum susu la..klu suruh minum milo blh je..klu susu ni leceh ckit la..rasa mcm xsedap je..mgkin sbb xbiasa kn..nmpaknya lepas ni kne blajar minum susu la..jgn membesar bagai johan dh le kn..hehe..:P

apa2 pn thanks tau umai..mitki akn ikut petua2 umai ni..;)

p/s : sekarang ni berat badan tu dah kurang la cikit dr dulu..tp ckit je..haha..B)
More
14 years 2 months ago #24384 by tOmPeL
Replied by tOmPeL on topic Ruj:masalah ni
ohh..mcm tu ekk....sok sok nnt tom cuba...:P
ehh...manaleh nnt bertambah kurus...kalau nk tambah berat badan mcm mana lak?
More
14 years 2 months ago #24389 by mitki_85
Replied by mitki_85 on topic Ruj:masalah ni
tu abg tom kna bukak topik baru la..
cni psl nk kurangkan berat badan je..hehe..:P
Time to create page: 0.140 seconds