×

Notice

The forum is in read only mode.

satu lg tajuk nko lupa [Google Adsense]

More
16 years 5 months ago #70 by z_dane
aku nak tanya pasal google adsense. tp tahu nak letak bwh tajuk ape? byk nko dpt income dr adsense google? pastu camne cara diaorg buat payment?<br><br>Post edited by: fungkur, at: 2006/01/15 10:02
More
16 years 5 months ago #71 by seladangganas
gile ahh...bleh dapat payment mehh....huhuhu..menarik...akan ku carik info nih..tp lagik menarik kalo si faq nih leh share ekk...miahahahha....:blink:
More
16 years 5 months ago #72 by flowerbunkus
tp klu ko sendiri yg klik camne nk dpt..
lg satu nk tanye.camne tu trick proxy
More
16 years 5 months ago #82 by fungkur
Replied by fungkur on topic Re:satu lg tajuk nko lupa
flowerbunkus wrote:

tp klu ko sendiri yg klik camne nk dpt..
lg satu nk tanye.camne tu trick proxy


kalu sendiri yg klik akan tetap dikire sbgai skali klik sbb die ikut no IP kite. elakkan dari klik sendiri byk sbb bole menimbulkan syak pada pihak google. mungkin die akan ban utk slama2nya...

trick proxy tu atas konsep IP la. kite bole dapat klik yg byk sbb google dapat byk IP yang berlaianan. tapi AWAS !! membe aku guna trick tu. dalam sminggu naik USD 700. nampak pelik , trus kene ban.

alhamdulillah , dari page donlot initial d dulu bole la aku dapat USD 100 dalam masa 5 bulan. cukop sekadar balik modal server dulu.. dan lebih nya tu, aku buat modal beli server baru akan datang nih...

duit tu x ke aku, ke korang gak akhirnya nanti... ;)

*cara pembayaran ade 3
1. pos cek (lambat sbb pos)
2. pos cek ekspress (laju sket tapi kene bayaran)
3. online transfer (cepat sbb masuk trus dalam akaun bank, tp aku x pasti dah sapot blom bank2 kat msia...)

bayaran dibuat setelah earning melebihi USD100. kirenye bile earning ko dah capai lebih USD 100 baru la die send payment.. kalu earning korang melebihi USD 100 tiap2 bulan , die akan buat payment setiap atas dari 15hb tiap2 bulan, kalu aku x silap. kalu silap, harap btolkan...<br><br>Post edited by: fungkur, at: 2006/01/13 04:26

<p>spit it out !</p>
More
16 years 5 months ago #141 by fungkur
Replied by fungkur on topic Re:satu lg tajuk nko lupa
lobo emel aku tanya kat emel. aku jawab sini ar..

lobo berbunyik:
sebenarnye ape yg korang cakap nih???
ade boleh buat duit ke??
kalo ko ade mase(mesti ko sibuk kn) pls mail balik ar


ade syarikat2 persendirian bayar google utk uruskan pengiklanan. pastu kite plak apply kat google utk letak iklan tu (google ads) kat site kite. tak silap aku. 30% bayaran tadi diamek google, 70% plak dapat kat kite..

<p>spit it out !</p>
More
16 years 5 months ago #142 by z_dane
Replied by z_dane on topic Re:satu lg tajuk nko lupa
oo baru aku faham, kiranya nko nye tak pernah lebih dr 100USD lg a. aku ingat nak try letak gak kat h/p aku. bayaran ingat nak pakai paypal. tp blum sure dpt lebih 100USD lg...hehe;)
More
16 years 5 months ago #144 by fungkur
Replied by fungkur on topic Re:satu lg tajuk nko lupa
z_dane wrote:

oo baru aku faham, kiranya nko nye tak pernah lebih dr 100USD lg a.


aku penah lebih dari USD100. sbb slama ni skali je die buat payment kat aku. kirenye aku baru pernah sekali lebih dari USD100..

contoh lain, dalam akaun ko selalunya takkan lebih dari USD100 melainkan ko set HOLD PAYMENT kat setting die. bile die detect lebih dari USD100 die akan sent payment tu pada pertghan bulan akan datang..

<p>spit it out !</p>
More
16 years 5 months ago #145 by lobo
Replied by lobo on topic Re:satu lg tajuk nko lupa
ooo oke2
More
16 years 5 months ago #165 by sokai
Replied by sokai on topic Re:satu lg tajuk nko lupa
faq, si google tu letak pe pe syarat tak nak jadi agen dia?

[Better Late Than Never!]
syahsokai.com
More
16 years 5 months ago #168 by fungkur
Replied by fungkur on topic Re:satu lg tajuk nko lupa
sokai wrote:

faq, si google tu letak pe pe syarat tak nak jadi agen dia?


syarat die panjang gile. x baca pon aku. dipendekkan, asalkan jgn ade unsur2 menipu. dan kene tau akbatnye, kalu kantul, ban seumur hidup dari google.

contohnye, kalu letak notis kat site soh org klik ads pon dikire sbgai cheating. tapi trick die, boh le notis tu dalam bahasa melayu, xde la si pakcik google ni bole detect, melainkan ade kaki repot...

kesimpulannye, nak cheat, kene sket2. sbb kalu kantul, mmg susah la sbb kene ban ngan pihak google.

taukan payment hanya dibuat hanya apabile earning melebihi USD100. cuba bayangkan akaun kite ditutup, time earning kite tgh USD 95 !!! hah! abes lesap suma.... lagi USD5 je lagi nak dapat payment. ha, kan menyesal x sudah gitu.... huhu...

<p>spit it out !</p>
More
16 years 5 months ago #179 by flowerbunkus
cam saudara syaiful buat trick proxy cam ne lak...
More
16 years 5 months ago #195 by neeziee
Replied by neeziee on topic Re:satu lg tajuk nko lupa
klo USD0.19 jer sebulan bape lama aku nak tunggu nih :whistle:
Time to create page: 0.120 seconds